Registracija
GoraSavina.com vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

od u klubu Keri Bredšo klub

U početku, ljubav je stalno sa nama. Čini da nam oči sijaju, daje nam krila da letimo, snagu da pomerimo stene. A onda, kako dani i godine prolaze, negde se nekad izgubi. Kad se okrenemo, primetimo da je nema – možda već dugo nije tu, samo nismo obraćali pažnju. I tad se, zbunjeni, zapitamo – gde nestade ljubav? Šta uraditi kad postanemo svesni te činjenice?

Da li je ljubav dovoljna i neophodna da bi neka veza/brak opstali? Kad krene da se gasi, da li dati prednost nekim drugim faktorima koji taj odnos održavaju? Sigurnost, novac, dobrota druge osobe, ćist stan/kuća, ručak na vreme.. Ili će uvek ostati gorak ukus u ustima od neispunjenih očekivanje, hladnoće na koji nismo navikli, loše komunikacije, iscrpljenosti..

Često čujemo da parovi ostaju zajedno u zajednici zbog dece. Da li je to ispravno rezonovanje? Da li baš svi mogu da izgrade taj drugarski odnos, neko uzajamno poštovanje, zajedno su, a svako živi život za sebe i svima lepo? Ili je pak nužno da u takvoj zajednici neko pati, tiho..ali se pomiri sa "sudbinom".. Da li deca mogu da osete tu emocionalnu distancu roditelja?

Ljubav se gasi, a postavi se pitanje da li bi bili srećniji sa nekom drugom osobom? Da li vredi rizikovati? Koliko je onih koji bi skupili hrabrosti da promene život iz korena, krenuli od nule, sve ispočetka, ne okrećući se? Koliko njih bi se potrudilo i uložilo napor da nešto promeni u postojećem odnosu kako bi izašli iz monotonije i zasićenja i povratili stari sjaj? A koliko je onih što bi našli "sreću u kratkotrajnim zadovoljstvima"?

Ko tu više pati i ko oseća veće nezadovoljstvo, razočaranje, kajanje? Onaj koji je osetio da mu se emocije i ljubav gase ili onaj koji primeti da se partnerova ljubav gasi?

Logična je potreba da pronađemo krivca za nešto u šta smo uložili tolike godine, ali šta ako ne možemo da odgovorimo na to pitanje, treba li da razbijamo glavu dok ne shvatimo – ko je kriv?

 

zedlion
Pa vidi, imas dva resenja. Prvo je da onaj koji se oseca nezaljubljeno, pokrene rastanak bez neke vece sentimentalnosti. No, ako odnosi jos nisu zatrovani i postoji iskrenost i postenje pa i poverenje, a tu su deca, zajedno imate materijalnu sigurnost koji ne bi imali ponaosob, sto ne razmislite sta...
  • Jun 26, 2020
  • ·
  • Lajkuj
Paraskeva
Prava ljubav se nikada ne gasi- samo se transformise. Ulazi u neke mirne i sigurne vode.
  • Avgust 9, 2020
  • ·
  • Lajkuj
biljana67
Uvek je na pocetku zaslepljenost,sreca,leptirici...posle vremenom sve to bledi i dodje i dete pa se tek onda vecinom mozda zenska strana izgubi u gajenju deteta i zapostavi muza te on nalazi na drugoj strani toplinu i ostalo.Nastaje gluma za prijatelje,porodicu i ostale,okupljanje na rodjendanima,sl...
  • Septembar 1, 2020
  • ·
  • Lajkuj
Captcha izazov
Osveži sliku
Prepišiti verifikacijski kod iznad