Registracija
GoraSavina.com vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

od u klubu Porodica

Slučajno sam naletela na jedan divan tekst koji bih podelila sa vama - za sve one koji ne propuštaju priliku da joj kažu da nije dobra mama.

"Ti što ne biraš reči i što je kriviš za sve..

Ti što prevrćeš očima kad se njeno dete ponaša onako kako tebi ne odgovara..

Ti što je mrko gledaš u parku jer doji u javnosti, sram te bilo! A i ti što je optužuješ da ne doji već vadi iz torbe tu "otrovnu" flašicu mleka.

Posebno ti koji joj bez pardona svaki put kažeš kako se ugojila i kako bi mogla malo da se sredi jer ipak je već prošlo dosta od porođaja. A ako se previše sredi ili se brzo stesala, kažeš joj da bi mogla malo više da se posveti detetu umesto da, zaboga, misli na sebe.

I ti što pišeš ili pričaš o tome da je ona kriva ako grdi ili ako ne grdi dovoljno svoje dete, kažeš da je previše popustljiva ili prestroga.

Ti što kao brineš da li je dete previše ili premalo obukla ili joj dete prečisto ili prljavo..

I svi vi koji mislite da ste bolji ili biste bili bolji..a nikad niste hodali u njenim cipelama.

Pa čak i ti koja si takođe majka, a misliš da si bolja od nje i daješ sebi za pravo da joj to saspeš u lice...

I ti državo koja joj ubijaš dostojanstvo na sve moguće načine i još joj se podsmevaš raznim obećanjima u koja više niko ne veruje. Vi licemerni čelnici koji želite više dece, a ne marite za to kako žive njihove majke.

A i vi novinari i mediji što pišete članke u kojima odzvanja "kriva si"! Vi koji plasirate zgodne javne ličnosti koje su dan posle porođaja savršeno isfotošopirane!

Ah da..i vi stručnjaci koji ako ste imali i dana prakse znate da je o roditeljstvu najlakše pričati.

A na sve to i ti..koji slučajno prolaziš, ti koji misliš da bi to bolje pa i ti koja si kroz istu tu stvar prošla...

Šta vas briga kad je rodila, koliko dece je rodila, kako ih je rodila i sa kim ih je rodila.. Rodila je!

Šta vas briga ko joj čuva dete, da li je danas oprala veš, opeglala i da li je napravila detetu tortu za rođendan ili ju je kupila?

Možda ne zna da kuva, možda joj svaki put izgori kora za tortu u rerni, a možda je i odlučila da bar za detetov rođendan ceo dan provede sa njim.

Možda je dete prerano krenulo u vrtić jer mora da se radi i bori za opstanak.

A možda uveče, kad ti ne vidiš, peva najlepše uspavanke, grli svoje dete i voli ga beskrajno i ako nije najbolja mama na svetu, po tvojoj slobodnoj proceni.

Nosila je u svom telu jedan život, donela ga na ovaj svet i tu nije kraj. Baš od nje zavisi u šta će njeno čedo izrasti. I baš od njenog samopouzdanja zavisi kakav će roditelj biti.

Zašto je onda ubijaš u pojam? Ako želiš dobro njenom detetu, učini dobro majci! Učini da veruje u sebe jer će to preneti i na dete. Pomozi joj!

Lako je.. Kad je sretneš reci joj da je lepa i da zrači, reci joj da joj roditeljstvo baš ide od ruke.. Pohvali je kako je divna majka.. Reci joj to svakog dana.. I vidićeš kako će da zablista jer ona samo to i želi, da bude dobra majka, baš takva kakva i jeste. 

Uz nju takvu, zadovoljnu, srećnu i ponosnu na sebe i njeno dete biće bolje.

Ne secite krila majci..tako ubijate svet. Dajte joj krila neka poleti i stvori neke nove ljude, mnogo bolje od svih nas."

Livingston
Zaista, nikako ne treba kritikovati majku nekog bezobraznog derišta, na putu do kriminalnih uzleta, naročito dok je previše zauzeta ogovaranjem preko najmodernijeg ajfona, ne bi li vaspitavala svoje kretenče.

Nikako ne treba kritikovati ni tu mladu ženu koja je "samo na pet minuta" parkirala na sre...
  • Jul 20, 2020
  • ·
  • Lajkuj
Livingston
BTW, moja žena uvek bolje zna da vozi od mene...
Kad je suvozač.
  • Jul 20, 2020
  • ·
  • Lajkuj
Captcha izazov
Osveži sliku
Prepišiti verifikacijski kod iznad