Registracija
GoraSavina.com vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

od u klubu Keri Bredšo klub

Poslednji događaji su me naveli na razmišljanje gde je nestalo saosećanje? Da li smo postali previše zatvoreni za probleme drugih? Ne saosećamo se sa brigom, tugom, patnjom drugih? Zašto je to tako? Da il je ljudima dovoljno svojih problema pa su u tom pogledu postali sebični ili je pak nešto drugo u pitanju?

Zašto nam je teško da se strpimo u svojim kućama još nedelju, dve ako to može da doprinese očuvanju zdravlju naših starijih ukućana? Zašto ne mislimo na njih? Zašto smo postali nemi na njihove potrebe i strahove? Zašto neko treba da nam nešto "naredi" ne bi li uradili nešto što sami možemo da procenimo? Ljudi su nekada ratovali, bežali iz svojih domova, prošli sve i svašta, a nama mladima sad tako teško pada da sedimo u svojim domovima. Priznajem nije lako, ali mislite malo na druge..

Sa druge strane, zašto se uvek pozivamo na nasilje? Zašto kategorizujemo sve ljude? Zašto nekad ne pogledamo da i među ovima i među onima ima finih, nedužnih ljudi? Zašto pozivamo da napada brat brata? Šta je to tužno u ljudima da dozvole da ih treća strana zavadi?

Ne možemo život da živimo punim plućima bez saosećanja. Ono nam daje kvalitet ljudskosti koji je neophodan za ostvarenje naših prirodnih težnji za povezanošću i razumevanjem. 

Osobe koje su dovoljno jake u psihološkom smislu, imaju hrabrosti da saosećaju, ne sude, ne omalovažavaju, da prihvataju, razumeju, zaista čuju tuđu priču. Saosećanje nam omogućava da druge ljude prihvatimo i razumemo sa svim njihovim manama i problemima, kao ljudskim karakteristikama, a ne satanizovanim i pretećim osobinama.

Nije teško biti fin.

 
biljana67
Nestalo je zato sto svako misli samo na svoju guzicu
  • Septembar 1, 2020
  • ·
  • Lajkuj
Captcha izazov
Osveži sliku
Prepišiti verifikacijski kod iznad