Registracija
GoraSavina.com vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pitanja i odgovori

Da li su dozvoljene explicitne fotke?

Dozvoljene su, mi nismo Facebook Smile Ovo je sajt za intimno druženje i upoznavanje odraslih. Slobodno ih stavljajte u privatne galerije, možete ih slati drugim korisnicima. Ipak, maltretiranje korisnika nije dozvoljeno. Ako korisnik izrazi želju da mu ne šaljete takve fotografije, pridržavajte se toga.

Da li moram dati tačne podatke?

Ne morate, mi razumemo vašu potrebu za privatnošću. Možete izmisliti podatke zbog čuvanja svoje privatnosti. Ipak, preporučujemo da stavite svoje slike. Ako ne stavite svoje slike, smanjujete šansu da pronađete partnera. Na slikama možete prekriti lice i staviti ih u privatnu galeriju tako da možete da kontrolišete ko može da ih vidi.

Kako zaštititi privatne fotke?

Napravite privatnu galeriju. Evo kako se pravi:

Da bi napravili novi, privatni album potrebno je da prvo kliknete na opciju Slike. Sa desne strane će vam se prikazati opcija Upload a New Image. Kada izaberete tu opciju potrebno je da kliknete na Napravi novi album slika.

Prikazaće vam se prazno polje gde upisujete Ime albuma, zatim Opis albuma. Kada popunite Ime i Opis videćete opciju Privatnost albuma gde možete da podesite ko će sve videti vaš album:

 • Svi - album mogu videti svi članovi sajta
 • Prijatelji - album mogu videti svi vaši prijatelji
 • Prijatelji prijatelja - pored vaših prijatelja vaš album mogu videti i prijatelji vaših prijatelja
 • Samo ja - album ne vidi niko sem vas
 • Posebna (klikni da izmeniš) - posebna privatnost gde možete da napravite spisak prijatelja koji će videti vaš album.

Da bi izmenili opcije privatnosti postojećeg albuma potrebno je da kliknete na Album, zatim izmeni ovaj album. Prikazaće vam se opcija Radnje, kada kliknete na nju videćete opciju Album informacije. Odatle možete da podesite opciju koja vam odgovara.

Ispod opcije Privatnost Albuma se nalazi Privatnost komentara gde možete izmeniti ko može komentarisati album i slike u njemu.

Kako da blokiram korisnika?

Potrebno je da posetite korisnikov profil i sa desne strane odaberete opciju Blokiraj člana. Blokiran korisnik ne može videti vaše podatke, napisati vam komentar ili poslati privatnu poruku. Imajte u vidu da je potrebno 10-tak minuta se sistem ažurira informacije i vaš blok.

Kako da od-blokiram korisnika?

Potrebno je da posetite korisnikov profil i sa desne strane odaberete opciju Odblokiraj člana.

Kako da vidim ko mi je posetio profil?

Kada se ulogujete na svoj profil sa leve strane će se prikazati opcija Ko mi je pogledao profil.

Podešavanje privatnosti

U podešavanjima privatnosti se nalaze sledeće opcije:

Profil:
 • Vidi svoj zid - Možete kontrolisati ko će videti vaš zid profila
 • Podeli na svome zidu - Možete kontrolisati ko će videti sve što postavite na zid
 • Može poslati poruku - Kontrolišete ko može da vam pošalje poruku
 • Vidi slike na vasem profilu - Podešavate ko može da vidi vaše slike
 • Može bocnuti - Možete da podesite ko može da vam uputi bockanje
 • Vidi svoj profil - Kontrolišete ko sve može da vidi vaš profil
 • Vidi svoje osnovne podatke - Kontrolišete ko može da vidi Osnovni info profila
 • Vidi detalje svog profila - Podešavate ko sve može da vidi detalje vašeg profila
 • Vidi svoju lokaciju - Kontrolišete ko sve može da vidi odakle ste
 • Ocenite vas profil - Možete podesiti ko sve može da oceni vas profil
 • Prikaži broj RSS pretplatnika - Možete podesiti ko sve može da vidi broj RSS pretplatnika
 • Pretplaćeni na RSS novosti - Možete podesiti da na RSS novosti može da se pretplati bilo ko ili niko
 • Vidi ko je nedavno gledao vaš profil - Možete podesiti ko može videti ko vas je posetio
 • Ko me može tagovati u pisanom kontekstu? - Možete podesiti ko vas može tagovati u tekstu
 • Datum rođenja - Možete da podesite ukoliko želite da se prikazuje ili ne prikazuje datum vašeg rođenja, godine...

Ne želim da dobijam obaveštenja sa sajta, kako?

Da bi ste isključili obaveštenja sa sajta koja dobijate putem email-a potrebno je uđete u Podešavanja privatnosti, zatim Obaveštenja gde možete odabrati šta će od ponuđenih obaveštenja stizati na vaš email.

Šta je “nevidljivi mod”?

Omogućuje vam da ostali članovi ne vide da ste trenutno online i da se vaš profil ne pojavljuje u spisku ko je online. Ovo možete podesiti iz opcije Podešavanja privatnosti pa Nevidljivi mod.

Kako da sharujem muziku ili video na Facebook?

Video možete da sharujete tako što ćete otići na svoj zid i kliknuti na opciju Link, zatim u deo Zakači ubaciti link. Da bi postavili link na svoj zid morate da kliknete na Podeli. Ukoliko želite da postavite muziku sa vašeg kompjutera kliknete na opciju Muzika i u delu Naslov napišite naslov pesme i preko opcije Browse izaberite koju ćete pesmu da postavite sa vašeg kompjutera.

Da li na sajtu postoji privatni chat?

Da, članovi sajta mogu chatovati. Posmatrači nemaju tu opciju.

Uputstvo za forum

Kada uđete na Forum imate opciju da otvorite novu temu tako što ćete kliknuti na Nova Tema. Da bi poslali svoj odgovor u određenoj temi potrebno je da kliknete na Novi Odgovor. Sa desne strane foruma možete da vidite vreme kada je bila poslednja poruka i od koga. Na svakoj temi se prikazuje ko je postavio temu i koliko postova ima.

Da li mogu da promenim korisničko ime?

Korisničko ime možete promeniti tako što iz menija Nalog odaberete Podešavanja naloga i u polju Korisničko ime unesete vaše novo korisničko ime. Korisničko ime je takođe i vaša adresa na našem sajtu (na primer: upoznavanje.com/korisnicko-ime).

Korisničko ime može sadržavati samo slova i brojeve - ne može imati naša slova i specijalne karaktere. Broj promena korisničkog imena je ograničen.

Kako da obrišem svoj profil?

Kada kliknete na opciju Podešavanje naloga pri dnu stranice ćete izabrati opciju Otkaži nalog. Ukoliko se ne snalazite, možete nam poslati mail sa vašim korisničkim imenom i email adresom sa kojom ste se registrovali, i obrisaćemo profil umesto vas.

Kako do podrške?

Do podrške možete doći tako što ćete kliknuti na opciju Kontakt koja se nalazi pri dnu strane. Odaberite odgovarajuću kategoriju i pošaljite nam vašu poruku.

Ukoliko želite da prijavite zloupotrebu, to možete da učinite tako što ćete kliknuti na opciju Prijavi, koje se nalazi pored svake slike, komentara ili poruke. Kada kliknete na Prijavi trebate da izaberete jedan od ponuđenih razloga i da dopišete svoj komentar.

Sve prijave su strogo poverljive.

Koliko košta članarina?

Cena članarine iznosi oko 150 dinara nedeljno, ali postoje razlike prema načinu plaćanja. Recimo putem sms-a je duplo skuplje jer mobilni operateri uzimaju 55% od ukupne cene, dok sajt dobija manje od 140 din. Od članarina se ovaj sajt održava i plaćanjem vi podržavate celu ovu ideju. Detalje pogledajte na strani Članarina, kliknite na dugme “učlani se sada” da bi ste videli cenovnik i opcije plaćanja.

Koja je razlika između VIP i posmatrača?

Detalje možete pogledati na strani Vip Član ili Posmatrač

Kako mogu da platim članarinu?

Članarinu možete platiti putem uplatnice i sms-om iz Srbije ili kreditnom karticom iz celog sveta. Detalje o paketima pogledajte na strani Članarina, kliknite na dugme “učlani se sada” da bi ste videli cenovnik i opcije plaćanja.